Hot projects
Sherlock 3.Évad
Ki: Ben: Sherlock Holmes, Martin: John Watson
Státusz: kész
Megjelenés: AXN-en márciusban lesz látható
IMDb   Official  Trailer 1, 2, 3
 
 
Hobbit: The Desolation of Smaug
Ki: Ben:Smaug/Necromancer  Martin:Bilbo
Műfaj: Adv., fantasy
Státusz: kész
Megjelenés: December 2013
IMDb   Official   Trailer 12
 
Hobbit: There and Back Again
Ki: Ben:Necromancer  Martin:Bilbo
Műfaj: Adv., fantasy
Státusz: utómunkálatok
Megjelenés: December 2014
IMDb   Official   
 
Important Dates
Február 28 - Amanda Abbington születésnapja (40)
Március 27 - Louise Brealey születésnapja (35)
Május 1 - Una Stubbs születésnapja (77)
Június 30 - Rupert Graves születésnapja (51)
Július 19 - Ben születésnapja (38)
Szeptember 8 - Martin születésnapja (43)
Október 21 - Andrew Scott születésnapja (38)
 
Other Projects
The Lost City of Z
Szerep: Percival Fawcett ezredes Műfaj: akció, életrajz, kaland 
Státusz: előmunkálatok Megjelenés: 2015
Magik
Szerep: Lewis (szinkronhang) Műfaj: animált, fantasy Státusz: Utómunkálatok Megjelenés: 2015 Decembere
The Imitation Game
Szerep: Alan Turing 
Műfaj: dráma, thriller Státusz: Utómunkálatok Megjelenés: 2014
12 Years a Slave
Szerep: William Ford Műfaj: életrajz, dráma, history Státusz: kész Megjelenés: 2014.01.02 (hun)
IMDb     Official     Facebook     Trailer
 
Fargo (sorozat)
Szerep: Lester Nygaard Műfaj: krimi, dráma Státusz: kész Megjelenés: 2014 április
The World´s End
Szerep: Oliver Chamberlain Műfaj: akció, comedy, sci-fi Státusz: kész Megjelenés: 2013.09.20 (hun)
IMDb     Official     Facebook     Trailer
Svengali
Szerep: Don Műfaj: comedy Státusz: kész Megjelenés: 2013
IMDb     Official     Youtube
 
Jimmy´s Hall
Szerep: Father Seamus Műfaj: dráma Státusz: utómunkálatok Megjelenés: 2014 május (UK)
Pride
Szerep: Gethin Műfaj:? Státusz: utómunkálatok Megjelenés: 2014 szeptember (UK)
IMDb     
Frankenstein
Szerep: Roderick Turpin Műfaj: dráma Státusz: forgatás Megjelenés: 2015 január (UK)
 
Baker Street
Elite (15/15) és top cseréknek, bárki jelentkezhet. Ha szeretnél egy cserét, a vendégkönyvbe vagy a chatbe írj. 
       
 
Bluebell   Blue Lake titkai   http://   http://   http://   http://   http://   http://   http://   http:// 
 
Címkék amiket használok
   
   
  
    
  
 

 

 

 

 

Sherlock
Sherlock egy Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-detektívtörténetein alapuló brit televíziós sorozat. A sorozat alkotói Steven Moffat és Mark Gattis már korábban a Ki vagy, doki? íróiként ismerté váltak.
A sorozat első évada négy részt tartalmaz, azonban az első pilot epizódot (2009-es), mely 60perces, nem adták le mivel túl rövidnek bizonyult. Az első epizódot tehát újra felvették ami már 90percesre sikeredett, és ezt követte másik két 90perces epizód. Az első évad 2010 júliusában és augusztusában került a BBC One és a BBC HD adásába. A második, szintén háromrészes évad 2012 januárjában került a képernyőkre, míg a harmadik 2014 Január elsejére várható.
Magyarországon az AXN sugározta az első évadot 2011 októberében, a második évad premierje (az első évad júliusi ismétlése után) azonban az m1-en volt 2012 augusztus 18-án.
 
A sorozatot a Hartswood Films gyártja a BBC számára együttműködésben a WGBH Bostonnal. A forgatás számos helyszínen zajlik (például London, Merthyr Tydfil, Swansea, Dartmoor és Cardiff).  A sorozat modern környezetben gondolja újra Sir Arthur Conan Doyle klasszikus történeteit. Sherlock és Watson a 21. századi Londonban élnek és nyomozásaikhoz mobiltelefont, laptopot, internetet, GPS-t is használnak, ám e korszerűsített kellékek ellenére is megmarad az eredeti történetek hangulata, stílusa és logikája.
Sherlock Holmes, aki önmagát "bűnözési tanácsadónak" nevezi, kreálva ezzel egy új kategóriát, a londoni rendőrség munkáját segíti, köztük is különösen Greg Lestrade felügyelőt, s együtt oldanak meg rejtélyes eseteket. Holmes állandó segítőtársa Dr. John Watson, a lakótársa, aki Afganisztánban szolgált katonaorvosként. Bár a sorozat során számtalan rosszfiú és bűnöző felbukkan, Sherlock Holmes harca ősellenségével, Jim Moriartyval egy visszatérő momentum. További visszatérő karakter még a patológus Molly Hooper, Sherlock bátyja, Mycroft, valamint Mrs. Hudson, Sherlock és Watson főbérlője.

A Sherlockot a kritika pozitívan fogadta, az első évada 2011-es BAFTA-gálán elnyerte a legjobb drámasorozatért kijáró díjat, 2012-ben pedig 13 jelölést kapott Emmy-díjra. A sorozat első két évada megjelent DVD-n, blu-rayen és kiadták a filmzenei albumokat is Nagy-Britanniában.


Epizódok         BBC Sherlock edition könyvek         Sherlock Holmes könyvek         Rendeld meg a DVD-ket         Sir Arthur Conan Doyle         Sherlock Holmes
 
A Sherlock sorozat keletkezése
A sorozat Steven Moffat és Mark Gattis együttműködéséből jött létre. Mind a ketten a Ki vagy Doki? írói, ezért egy Cardiffba, a sorozat forgatására tartó vonatúton beszéltek először a Holmes történetek feldolgozásáról. A ´barátság´ témakör mindkettejüknek tetszett. Mikor Monte-Carlóban voltak egy díjátadó ünnepségen, Moffat felesége Sue Vertue, aki producer, rávette őket hogy kezdjenek el dolgozni a történetek modern korba helyezésén, mielőtt másnak is eszébe jutna.  
 
Mindkét író Sherlock Holmes rajongó, Mark így nyilatkozott: ”Akárhányszor olyanokkal találkozom, akik még nem olvasták a könyveket, mindig arra gondolok, milyen jól fognak majd szórakozni”. 
 
Sherlock Holmes az alkotók véleménye alapján is egy olyan figura, aki a jelenkorba helyezve is megállná a helyét, és azokat a technikai újdonságokat használná nyomozása során amelyeket a kor kínál számára – hasonlóan viktoriánus elődjéhez. Az újítások során számos klasszikus elemet meghagytak, mint például a Baker Street 221B alatti lakást vagy Moriartyt. Az eredeti történetek csupán kiindulópontként szolgálnak Mark és Steven számára, hiszen az új környezetbe nem lehetne maradéktalanul beilleszteni minden apró kis részletet. Például Dr. Watson az eredeti történetekben a második angol-afgán háborúban szolgált, míg a modern kori Afganisztánban, Sherlock pedig lecserélte a pipát nikotintapaszokra. ”Az eredeti történetekből indulunk ki, de szeretek új, saját dolgokat is beletenni a sorozatba, ami azt mutatja hogy ez a miénk”
 
A sorozatot a 2008-as Edinburgh-i nemzetközi televíziós fesztiválon mutatták be azzal, hogy 2009 őszén kerül bemutatásra a 60 perces pilot epizód, sikere esetén pedig további öt epizódból álló első évadot készítenek. Azonban a pilot epizód (mely a The Guardian cikke szerint kb. 800 000 fontból készült el), az előzetes pletykák szerint nem sikerült túl jól, és biztos bukást jelentett volna. Így a BBC elrendelte a pilot epizód újraforgatását, mely már 90 perces lett, és az 5 helyett már csak 2 újabb részt elrendelve hozzá. A soha le nem vetített pilot epizód (mely nagy vonalakban megegyezik az első epizóddal) a brit DVD-kiadás bónusztartalma lett. Az újraforgatás során a sorozat hangulata, tempója, valamint apróbb részletei is megváltoztak, ám ez azt eredményezte hogy egy évet csúszott, s végül csak 2010-ben mutatták be.
 
Szereposztás
A főszerepre Benedictet akkor nézték ki, miután Steven Moffat és Sue Vertue látták őt a 2007-es Vágy és Vezeklés című drámában. Miután elolvastatták vele a forgatókönyvet, azonnal le is szerződtették. Benedict a The Guardian szerint ”Nagyszerűen játssza a furcsa zseni szerepét, az általa alakított Holmes hűvös technikai zseni, enyhe Aspergerrel." Benedict szerint ”Nagy kihívás eljátszani a szerepet, mert a szavak kimondása és a gondolatok cikázása közti sebességkülönbség lenyűgözően gyorssá teszi a karaktert. Mindig egy lépéssel előrébb jár a nézőközönségnél, vagy bárki másnál aki átlagos gondolkodásmóddal rendelkezik. Így elég nehéz megtippelni, mire küszül a következő pillanatban”. Piers Wenger, a BBC Wales drámaigazgatója szerint Sherlock ebben a sorozatban "Egy modern kori szuperhős, egy arrogáns géniusz, akit annak a vágya hajt, hogy okosabbnak bizonyuljon, mint az elkövetők vagy a rendőrség - vagy úgy általában mindenki." 
 
Mark szerint az igazán nagy kihívás az volt hogy kit válasszanak John Watson szerepére. Sue Vertue elmondta hogy ”Benedict volt az egyetlen ember, akit el tudtak képzelni Sherlock szerepében, és olyan Watsont kellett választani mellé, aki amint belép a helyiségbe, egyből kialakít köztük valami különleges kapcsot, és látszik, hogy jól tudnak együtt dolgozni" Steven szerint az első jelöltjük Matt Smith volt, de vele nem működött a dolog: az általa megformált karakter túl 'ütődött' volt, és Watson szerepében egy kicsit 'értelmesebb' alakítást képzeltek el. Matt azonban nem maradt szerep nélkül. A tizenegyedik doktor szerepét kapta meg a Ki vagy, Doki? című sorozatban. Több színészt is meghallgattak, végül Martin Freeman kapta a szerepet. Az írók szerint Martin kiválasztása hasonló vezérérv szerint történt mint Benedict-é Holmes szerepére. Steven és Mark fontosnak tartották a két karakter közti barátság kiemelését. Mark szerint jól el kellett találni a karakter jellemét mert ”Watson nem egy idióta, noha Conan Doyle igyekezte így láttatni. De egy idióta csak idiótákkal venné körbe magát.” Steven szerint Martin nagyjából mindenben az ellentéte Benedict-nek. Kivéve talán a tehetségét. Martin úgy írja le a saját karakterét mint Sherlock 'morális iránytűjét', mert a főhős gyakran hajlamos semmibe venni a morális és etikai megfontolásokat. 
Olvass tovább
 
Díjak és jelölések
A sorozat eddig 32 díjat zsebelt be, és 45 kategóriában jelölték.
 
DÍJAK
7db BAFTA Tv Award
5db BAFTA Cymru Award
2db Broadcatsing Press Guild Award (Benedict Cumberbatch)
Beabody Award (Mark Gattis & Steven Moffat)
Prix Europa (Mark Gattis & Steven Moffat)
Satellite Award (sorozatnak)
Satellite Award (Benedict Cumberbatch)
3db TV Quick Award (Mark Gattis, Steven Moffat, Benedict Cumberbatch)
TCA Award (sorozatnak)
National Television Award (Benedict Cumberbatch)
 
Banff Television Festival
Banff Rockie Award (Mark Gattis & Steven Moffat)
 
Edgar Allan Poe Awards
Edgar (Steven Moffat)
 
Irish Film and Television Awards
IFTA Award (Andrew Scott)
 
Royal Television Society, UK
2db RTS Television Award (Mark Gattis & Steven Moffat
5db RTS Craft & Design Award (Charlie Phillips, Kevin Horsewood, Michael Price, David Arnold, Steve Lawes)
 
JELÖLÉSEK
Golden Globe (Benedict Cumberbatch)
17db Primetime Emmy
6db BAFTA Tv Award
BAFTA Cymru Award
2db Audience Award 
Saturn Award (Mark Gattis & Steven Moffat)
2db Writer´s Award (Mark Gattis, Steven Moffat, Steve Thompson)
2db Broadcatsing Press Guild Award (Mark Gattis & Steven Moffat)
3db National Television Award (Benedict Cumberbatch)
National Television Award (sorozatnak)
PGA Award (Mark Gattis, Steven Moffat, Sue Vertue, Beryl Vertue)
Satellite Award (sorozatnak)
Satellite Award (Benedict Cumberbatch)
TV Quick Award (Benedict Cumberbatch)
TCA Award (sorozatnak)
TRIC Award (Mark Gattis & Steven Moffat)
2db Writers´ Guild of Great Britain Award (Mark Gattis, Steven Moffat, Steve Thompson)
 
Cinema Audio Society, USA
C.A.S. Award (John Mooney & Howard Bargroff)

 

The Holmes Family
Oldalaknak melyek a Sherlock sorozattal illetve filmmel, vagy a bennük szereplő színészekről/színésznőkről, esetleg az írórólfoglalkoznak
 
Other Films on TV
Galaxis Útikalauz Stopposoknak
Ki: Martin Freeman
Szerep: Arthur Dent
Hol&Mikor: Digi Film: május 8. 20:00 & május 9. 11:25
 
A hivatal
Ki: Martin Freeman
Szerep: Tim Canterbury
Hol&Mikor: -
 
A szabadság himnusza
Ki: Benedict Cumberbatch
Szerep: William Pitt
Hol&Mikor: Filmbox Extra: május 6. 15:45 & május 11. 9:15
 
Stuart: Visszapörgetett élet
Ki: Benedict Cumberbatch
Szerep: Alexander Masters
Hol&Mikor: -
 
Sötétségben - Star Trek
Ki: Benedict Cumberbatch
Szerep: Khan
Hol&Mikor: HBO: május 5. 19:45 & május 6. 11:10 HBO 2: május 11. 19:50 & május 15. 10:25, 18:20
 
Utazás a világ végére
Ki: Benedict Cumberbatch
Szerep: Edmund Talbot
Hol&Mikor: -
 
 
Sherlock on TV
Hol: Duna TV
Mikor: április 30. 21:45 & május 7. 21:50
Mi: Második évad 2&3 rész
 
 
News
Friss bejegyzések
2014.04.25. 21:20
2014.03.07. 22:59
2014.02.06. 16:13
2014.01.17. 17:14
2014.01.11. 22:41
 
211B
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu